Lantlivspuls

En blogg i dagboksform där mina tankar om högt och lågt får samsas med vardagsberättelser från den lilla gården i den lilla byn på landet. Inga förskönande omskrivningar utan ibland riktiga djupdykningar rätt ner i novembergeggan eller i det sköna gröna där kycklingarna kläcks i köket och det dagliga brödet gräddas på vedspisen. Mitt liv i all sin enkelhet och all sin svårighet. Välkommen!

Sånt där som händer på landet

Publicerad 2016-03-25 17:31:49 i Allmänt,

Igår var det skärtorsdag och alla påskkärringar åkte till blåkulla... men påskgubbarna då? Antar att de får stanna hemma och ta hand om gård och djur då...? Får hoppas att de inte hittade allt godis också, för i så fall är förråden rensade. 
 
Jag passade på att påskpynta ponnygubben och gick till skolan och hämtade ett av barnen, tänker att det nog är en sån sak som just bara händer när man bor på landet. 
 
 
Nu är det långfredag. Det är grått väder, duggregn och vi - grillar. I ugnen väntar potatis och morötter med flingsalt och svartpeppar och åh, det ska bli så gott! Hoppas bara att grillen kan tänka sig att sätta fyr iallfall - trots vädret. Skam den som ger sig!
 
Vi går i väntans tider också för på bänken i köket står äggkläckaren och puttrar på sista versen. Om några dagar är det tänkt att det ska kläckas hönskycklingar och har vi tur så får vi även kalkonkycklingar om någon vecka till. Håller tummarna hårt för det vore tokroligt om de alla vore befruktade så att vi får höra lite kycklingpip såhär till påsk. 
 
 
*Glad Påsk allihop!*
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anki

Publicerad 2016-03-28 09:05:02

Vilket härligt sätt att bli hämtad ifrån skolan på!
Kycklingar till påsk är ju perfekt, hoppas att det blir många hönskycklingar.
Kram

Svar: Ja, det var en fin tur hemåt sista dagen innan lovet. Påskkycklingar blev det, på själva påskafton!
Kram!
lantlivspuls.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela