Lantlivspuls

En blogg i dagboksform där mina tankar om högt och lågt får samsas med vardagsberättelser från den lilla gården i den lilla byn på landet. Inga förskönande omskrivningar utan ibland riktiga djupdykningar rätt ner i novembergeggan eller i det sköna gröna där kycklingarna kläcks i köket och det dagliga brödet gräddas på vedspisen. Mitt liv i all sin enkelhet och all sin svårighet. Välkommen!

En hel massa lera....

Publicerad 2016-03-20 22:20:29 i Allmänt,

Just nu är gårdsliv härligt å ena sidan de där soliga dagarna när jag går omkring och planerar odlingarna, tittar på vårblommor och fixar staketet hos hästarna. 
 
Å andra sidan är det en lervälling med ständigt leriga kläder, skor, handskar, djur och barn! Det är lera ute och lera inne. Efter dammsugning i hallen är det rent i ungefär 3 minuter OM någon är ute och ska in... om ingen är ute kan det vara rent så länge som ett par timmar. Dammsuger jag sent på kvällen är det rent hela natten - tjoho!! Man får glädjas åt det lilla. 
 
Nu är däremot värmen hyfsad och när vårvindarna kommer så torkar de upp all sörja ganska snabbt.
 
Djuren är lika glada för våren som vi är, de njuter av solen när den tittar fram. Hönsen går ute i hönsgården på dagarna och pickar frenetiskt i marken, på jakt efter ditt och datt som går att äta. Värper gör de för fullt och vi tar in cirka 8 - 10 ägg/dag. Härligt! 
 
I helgen blev det en del ridning för barnen och gårdsstädning för mig. Alltid lika skönt att få det gjort och när sen solen kommer är jag redo för en kopp kaffe vid den provisoriskt fixade bänken utanför stallet. Längtar!
Familjen på promenix i omgivningarna. 
 
 
 
Den här tiden på året är jag gärna ute... hela dagarna! Gillar ett rent och hyfsat städat hus också men just nu känns det mindre viktigt... ungefär såhär:
 
Equestrian Truths 2:
 
 
 
*Light and love*
 

Kommentarer

Postat av: Anki

Publicerad 2016-03-21 17:48:13

Ja det är den tråkiga delen som vi måste igenom. Tur vi kan gå in genom källaren och blir av med värsta smutsen där. Krävs ju städ där också men skönt att inte dra runt det i hela huset.
Men snart hoppas vi på sol och att det torkar upp.
Mysigt med promenad för hela familjen och hästarna!
Kram

Svar: Ja, nu får värmen komma - sådeså!
Kram!
lantlivspuls.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela