Lantlivspuls

En blogg i dagboksform där mina tankar om högt och lågt får samsas med vardagsberättelser från den lilla gården i den lilla byn på landet. Inga förskönande omskrivningar utan ibland riktiga djupdykningar rätt ner i novembergeggan eller i det sköna gröna där kycklingarna kläcks i köket och det dagliga brödet gräddas på vedspisen. Mitt liv i all sin enkelhet och all sin svårighet. Välkommen!

Vi fann varandra

Publicerad 2016-04-29 20:09:32 i Allmänt,

Eftersom jag har en fäbless för temuggar så är det ofta det jag tittar lite extra på när jag är på loppis. Så även idag när jag snabbstannade på några loppisar längs vägen till mor igen. Gissa om jag blev glad när jag äntligen hittade muggen med stort M, den från 70-talet ni vet, som jag berättade om i tidigare inlägg. Det står ju dessutom att den är "min". Har fyndat två fina temuggar att njuta av! Lycka!
 
 
Efter en lång dag som började med härlig morgonyoga, många tankar att brottas med och en ganska lång bilresa så sjunker jag nu ner i soffan med en av mina muggar med gott te i. 
 
It's Friday.  What a happy feeling!   Great. We can sleep late, enjoy breakfast, read the paper and. Then plan your week end. Have fun or just relax.:
 
*En fantastisk helg önskar jag er!*
 

Deklarationsångest!

Publicerad 2016-04-28 17:13:17 i Allmänt,

Ja, jag har nog en ganska stor släng av deklarationsångest. Stooor! Fattar inte varför för jag har verkligen inget att oroa mig över. Inga speciella avdrag mer än bensinen, inget eget företag och inga andra konstigheter. Ändå... jag gillar det inte. Antar att det är storebrorssyndromet som spökar...
 
Nu är det hur som helst gjort och det blev ett plus på kontot för min del, så jädra skönt rent ut sagt. I år ska jag faktiskt unna mig lite rekreation och att göra något kul med familjen. Tjoho!
 
Efter dagens deklarationspärs är det skönt att luta sig lite tillbaka med en kopp te innan middagen och sedan en härlig promenade och yoga på det ikväll. Ska bli skönt. Imorgon är jag ledig och ska ta mig en tur till mor för att hämta lite saker hon vill bli av med när hon nu flyttat. Blir en utflykt på ett antal mil som jag inte räknat med men det blir bra ändå. Jag gillar att köra bil och får passa på att lyssna på en bok. Ska även stanna till och gå på lite loppis och sånt är ju så underbart.
 
Vid ett flertal tillfällen har jag hittat en viss sorts keramik som fanns i mitt barndomshem på det glada 70/80-talet. Jag kan inte riktigt släppa taget om det så hittar jag en mugg någonstans så får den definitivt följa med hem, hur gul, orange och brun den än är. Jag gillar dem! Någon som minns den här serien:
 
Jag älskar att titta bland gamla saker eller gå runt i gamla hus och fundera över hur de som bott i det i äldre dagar haft det. Vad har deras dagliga sysslor varit och vilka vardagsproblem har de haft? Liksom vi har i vår tid har väl de haft sin del av bekymmer och glädjeämnen, fest och vardag. Att hålla i riktigt gamla, välanvända saker är som att göra en tidsresa och ibland kan jag nästan känna energin som finns kvar i de slitna detaljerna och mönstren. Att få ta del av en bit historia är faschinerande och tacksamt tycker jag och det är nog så viktigt att ha den med sig när vi rör oss framåt. Vi har det oftast lite bättre pga att någon haft det sämre.
 
Bildresultat för history+quotes
 
Bilderna hämtade från internet.
 
 
*Love*
 
 
 
 
 
 

Me love tea

Publicerad 2016-04-27 07:00:00 i Allmänt,

Jag har många saker jag gillar i livet tex. min familj, gården, djuren och min man. Jag gillar dessutom väskor, klänningar, armband och glass. Men jag gillar också te. Kaffe har jag lärt mig dricka som vuxen och ibland är det tokroligt att prova olika sorter och varianter av kaffe men te... mmmm. 
 
Te i tekanna är bäst tycker jag. Vattnet kokar jag mest i tekokaren om jag inte har vedspisen i gång för då blir det i kastrull. Det här med temperaturer, storleken på bubblor osv har jag aldrig lärt mig och några cermonier ägnar jag mig inte heller åt men jag gillar te och det är jättekul att gå i olika affärer och spana in deras sortiment. 
 
När jag var yngre hade jag alltid socker/honung och mjölk i mitt te men nu kör jag helt utan, bara te. Jag köper helst grönt te i olika smaker och på sistone har jag köpt yogi tea som jag verkligen gillar. Smakerna är rena och det jag dricker nu heter womans balance, vilket passar mig perfekt! På varje paket finns en yogapose/övning och den lilla lappen som sitter på tepåsens snöre innehåller fina små citat, de gör min dag. Rekommenderas varmt ♥
 
 
När jag var i Örebro hittade jag en fin liten tebutik som jag fyndade både te och kaffe i och deras slottskaffe och slottste var verkligen gott. 
 
I och med mitt tedrickande har jag ju också hittat världen av tekoppar. Hur fantastiskt är det inte att få dricka te ur en vacker tekopp eller en stor mugg. Det finns vaianter för alla tillfällen. Underbart! Den här varianten har jag däremot aldrig testat.. men det är ju inte för sent än. 
Make an apple tea cup: Slice the top off a large apple and set it aside, then use a melon baller to remove the core and create a cup. This trick gives your tea a fruity flavor because the apple flesh will infuse your beverage with sweet flavor. It's the perfect treat for a chilly fall night!:
 
 
Är ni te eller kaffeälskare, eller har ni hittat någon annan dryck som gör er dag lite bättre?
 
*Tea for two or two for tea*
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela