Lantlivspuls

En blogg i dagboksform där mina tankar om högt och lågt får samsas med vardagsberättelser från den lilla gården i den lilla byn på landet. Inga förskönande omskrivningar utan ibland riktiga djupdykningar rätt ner i novembergeggan eller i det sköna gröna där kycklingarna kläcks i köket och det dagliga brödet gräddas på vedspisen. Mitt liv i all sin enkelhet och all sin svårighet. Välkommen!

Vikten av att vila

Publicerad 2016-02-28 19:58:12 i Allmänt,

Jag tror att det är enormt viktigt att vila ibland. Att bara göra ingenting och låta kroppen få samla sig lite... om man kan. För jag tror också att vi vilar olika, att vilan är individuell. Vissa kan vila och verkligen gå ner i varv när de gör ingenting medan andra blir stressade av det och känner sig mer utvilade när de gjort en aktivitet de mått väldigt bra av. 
 
Jag är en sån som behöver vilan, både den aktiva när jag gör olika trivsamma aktivieter såväl som den vilan där jag gör - ingenting. Däremot är jag superdålig på att vila på det sistnämnda sättet. 
 
Att göra ingenting är för mig stressande men på det sätt att jag känner att jag "borde" göra något. Jag har mycket att göra som liksom ligger på väntelista och då inte blir gjort om jag går ner i ett "ingenting"-läge. Min läxa har genom åren varit att lära mig att vila på detta sätt. Att säga till mig själv att det faktiskt är ok att göra ingenting ett tag och jag har skaffat mig olika hjälpmedel för att klara av det. 
 
Dessvärre lyckades jag inte riktigt med den uppgiften i helgen och jag vilade alldeles för lite. Det känns nu när förkylningen tagit tag igen och jag är ordentligt trött. Blir soffan med en kopp te och det känns väldigt skönt just nu. 
 
Jag har iallfall gjort iordning varmbänken idag och förhoppningsvis står den och puttrar och värmer upp sig där ute. Imorgon ska inhandlas en digitaltermometer som sedan försiktigt ska stoppas ner i dyngan. Åh, jag hoppas verkligen att det fungerar för jag har storslagna planer på allt gott som ska växa där sedan. Håller tummarna nu!
 
Imorgon är det jobbdag igen och jag ser fram emot det, söndagsångest känner jag nästan aldrig! Det fanns en tid då allt var annorlunda, då jag verkligen inte mådde bra i mitt jobb, på min arbetsplats och med så mycket annat som var jobbrelaterat. Men när jag började definiera vad det var jag INTE ville ha i mitt jobb så insåg jag vad det var jag VILLE ha. När jag väl började se de delarna som en del av min dröm och mitt mål så dök till slut det ultimata jobbet upp, även om jag inte visste det just då. Jag hade bara en väldigt stark känsla av att det var det jobbet jag ville ha och jag kunde inte släppa den tanken eller känslan. Jag köpte verkligen "grisen i säcken" med mitt nuvarande jobb men det fantastiska var att när jag väl var på plats så kunde jag, några månader senare, konstatera att nästan alla av de punkter jag önskat mig hade gått i uppfyllelse. So it works!! Ge inte upp - ge järnet!
 
Positive Work Quotes | positive+work+quotes.jpg:
 
 
Nu bäddar jag ner mig igen. Ha det gott! 

En fantastisk dag!

Publicerad 2016-02-27 20:15:42 i Allmänt,

Vilken dag vi haft idag! I den tidiga morgonen ganska många minusgrader men allt eftersom tinade dagen upp i ett fantastiskt solsken. Helt underbart! 
 
Jag älskar den här tiden på året då våren vaknar och fåglarna sjunger. Hela jag vaknar till liv igen efter vinterdvalan. Visserligen har ju inte den där vackra grönskan kommit än och marken är hård, frusen och ganska smutsig - men jag vet att det är på väg och energin känns i varje cell i kroppen. 
 
If we had no winter the spring wouldn't be so pleasant. #inspiring #quotes original artwork from http://www.inspirational-quotes-about-life.net/yourlife.html:
 
Jag är fortfarande ganska seg efter förkylningen men betydligt bättre. Idag började dagen med att baka korvbröd och en kaka till eftermiddagsfikat. Efter en lång frukost gick vi ut och fixade hos djuren. Jag sådde klart min kallbänk med spenat då jag nu köpt lite mer plantjord att sätta ner fröna i. Kallbänk testar jag för första gången i år och det ska bli spännande att se om de små fröna tar sig så att jag kan skörda framåt april. 
 
Jag gjorde också slag i saken och snickrade ihop en varmbänk. Nu är den klar och imorgon börjar jag fylla den för att sedan hålla tummarna hårt för att värmeprocessen ska komma igång så att jag kan så även i den. Jag ska även börja så frön av tomat, paprika, chili och diverse bladgrönsaker för senare utplantering. 
 
Ikväll har jag inga foton att visa, det får bli imorgon istället. 
 
Ska passa på att uppdatera om resultatet i skyttetävlingen som min dotter var med i. I hennes grupp var de 5 tjejer och killar som sköt och hon kom på andra plats!! Ingen dålig start i hennes första tävling då hon dessutom fick en rejäl dipp efter uppvärmningsskotten och ville gå hem (!). Hon tog några djupa andetag, torkade tårarna och fortsatte skjuta som om inget hänt. Hon slutade på 387 poäng av 400, hennes personbästa ligger på 389. Vilken bedrift! 
 
Nu sätter jag mig i soffan och tittar på mello med familjen... och jag lär inte ta mig upp i första taget. Trött ikväll.
 
 
 
Ha det gott!

Beslutsångest

Publicerad 2016-02-26 08:45:20 i Allmänt,

Jag bor på landet med en önskan om en viss självförsörjning. Jag går gärna i gummistövlar och Helly Hansen-tröja, slitna ful-jeans som är lagom skitiga men hur bekväma som helst. Jag har inget emot skjortan som jag sparat sedan 10 år tillbaka och har nästan aldrig högklackat. 
 
Därmed inte sagt att jag inte är modeintresserad OCKSÅ. Jag gillar också snygga kläder och olika former av kängor är hur syggt som helst och passar till det mesta. Jag gillar kjolar och färgglada strumpbyxor och jag sminkar mig innan jag går till jobbet. Sådeså. 
 
Idag ska jag beställa nya glasögon. Jag har haft bågar på prov i 1 vecka men kan inte bestämma mig. De bågar jag haft tidigare har varit ganska anonyma och inte stuckit ut så mycket. Nu är modet ett annat och jag har två par att välja mellan som är ganska olika de jag haft tidigare. Ett par med tjockare båge, mer markerad, lite "sofistikerad" och ganska tuff. Den andra bågen är tunnare och svart, ganska oansenlig men ändå, den är där och ramar in på ett jättesnyggt sätt med sin lite mer fyrkantiga look. 
 
 
Åh, dessa beslut! Önskar att jag kunde ta båda, men det blir en för stor utgift just nu. Glasen är ju svindyra! Jag passar på att testa linser också. Har haft det förut men aldrig regelbundet. Tycker linser är sköna att ha när jag jobbar i trädgården eller joggar, speciellt när det regnar - då ser jag nästan ingenting i glasögonen. Jag är hur som helst otroligt tacksam över att ha möjligheten att bara kunna gå till optikern och välja!
 
L'Optique Optometry Rochester Hills, MI 248.656.5055 www.loptiqueoptometry.com:
 
 
Tar en kopp kaffe och väntar på att tonårssonen ska vakna, sen pallrar vi oss in till stan för skola och ärenden innan vi tar helg!
 
 
Nu är det "bara" tre månader kvar innan de här vackra syrenerna blommar igen. Jag längtar. Under tiden planerar jag min köksträdgård, groddar och odlar allt jag kan i olika tråg här hemma. Snart dags att börja så tomater och chili. Underbart.
 
 
*Trevlig helg!*
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela