Lantlivspuls

En blogg i dagboksform där mina tankar om högt och lågt får samsas med vardagsberättelser från den lilla gården i den lilla byn på landet. Inga förskönande omskrivningar utan ibland riktiga djupdykningar rätt ner i novembergeggan eller i det sköna gröna där kycklingarna kläcks i köket och det dagliga brödet gräddas på vedspisen. Mitt liv i all sin enkelhet och all sin svårighet. Välkommen!

Att andas

Publicerad 2016-03-31 21:21:46 i Allmänt,

Det är rätt intressant att börja studera sin egen andning. Var sitter den, hur känns den, vad gör den med dig? 
 
Sedan jag började yoga har min andning blivit djupare, långsammare och mycket mer välgörande. Däremot har jag märkt att jag inte alltid andas sådär hälsosamt som jag vill men genom att först bli medveten om hur jag kan andas på ett välgörande sätt lär jag mig när jag inte gör det och kan då förändra den. 
 
Let worry go.  Breathe and trust.:
 
Något jag lagt märke till är just det, att vi ofta inte blir medvetna om vad vi vill ha förrän vi står inför det vi inte vill ha. Kanske är det så all kunskap fungerar i sin grund? Att först göra lite fel så att vi vet vad som är rätt för oss? Lite som att ha tråkigt ibland för att veta när vi har roligt. 
 
Ser man på livet ur det perspektivet är det inte så tokigt att göra misstag och lite galet ibland, eller hur? Ibland blir det större fel än önskat men även genom att ta sig igenom sådan smärta hittar man ljuset till slut. Jag tror stenhårt på att bejaka livets alla sidor, såväl ljusa som mörka. Acceptans innebär inte alltid att godta men gör livet lite lättare för det är ju trots allt det vi lever, varje dag. Att acceptera sig själv för den man är, det är nog den finaste gåva att ge sig själv. 
 
Be loving and gentle with yourself...we all do the best we can with where we are...and the current level of awareness...grow gently...love who you are...:
 
*Love and light*
 
 
 
 
 

Lite tid nu

Publicerad 2016-03-30 22:12:47 i Allmänt,

Just nu går tiden så fort att jag vill dra i bromsen! Tycker nog att just den här tiden är den bästa på hela året. När våren kommer sådär lagom fort att jag hinner njuta av allt nytt jag ser och solen värmer fantastiskt skönt när den är framme så att livsandarna riktigt dansar i mig. Det är ännu inte så varmt att den tjocka tröjan blir undanstoppad men heller inte så kallt att jag behöver klä mig i termobyxor. Underbart!
 
Påskhelgen bestod av att njuta av vår ledighet, städa på gården, äta god mat hela familjen samlad, grilla lite och hälsa våra nya små kycklingar välkomna. Det blev totalt 6 st pavlovkycklingar och 3 st hedemorakycklingar. Nu väntar vi på att kalkonäggen ska kläckas till helgen, vi vet ju ännu inte om de är befruktade. Spännande!
 
I min varmbänk växer det så det knakar! Jag har sått en hel del och överallt spirar det små, små gröna blad. Helt fantastiskt. Den håller fortfarande runt 20-23 grader och det är ju helt perfekt. Sådden i kallbänken som jag gjorde i i februari har också den börjat leva lite och det har kommit upp små, små spenatblad. Min övriga sådd inne är så pass stor att den ska omskolas och ute i vår kalla smedja börjar det gro lite blommor och annat smått och gott. Riktigt kul att testa lite olika sätt att så och förkultivera för en tidig, eller normaltidig skörd. Vi får se. 
 
Livet på landet börjar nu gå mot en riktigt fin tid när vi slipper lera och gegga dagarna i ända. Vi kan vara ute länge på kvällen innan det mörknar och vi får mycket gjort. Vi ser också mer av djurlivet runt omkring oss när tranor och svanar flyger över vår gård på väg mot sina uppsamlingsplatser på åkrarna och i vattendragen omkring oss. Även hägern har kommit tillbaka och de första små tussilagoblommorna skiner som små solar i dikeskanten. Lantlivspulsen vibrerar omkring oss och jag känner mig riktigt levande. Att få bo såhär och ta tillvara de där stunderna av liv på riktigt är sånt jag sparar inom mig och tar fram i ruggigaste och mörkaste november eller januari. De där dagarna då jag känner allt det stora i det lilla och förundras över hur allt hänger ihop och att allt, alltid lever. De där dagarna då jag känner att genom att leva varje dag så tar jag inget för givet för meningen med livet är att njuta av varje ögonblick och att komma ihåg att livet finns i allt - såväl i glädje som sorg, lycka som smärta. 
 
 
*Live life*

Sånt där som händer på landet

Publicerad 2016-03-25 17:31:49 i Allmänt,

Igår var det skärtorsdag och alla påskkärringar åkte till blåkulla... men påskgubbarna då? Antar att de får stanna hemma och ta hand om gård och djur då...? Får hoppas att de inte hittade allt godis också, för i så fall är förråden rensade. 
 
Jag passade på att påskpynta ponnygubben och gick till skolan och hämtade ett av barnen, tänker att det nog är en sån sak som just bara händer när man bor på landet. 
 
 
Nu är det långfredag. Det är grått väder, duggregn och vi - grillar. I ugnen väntar potatis och morötter med flingsalt och svartpeppar och åh, det ska bli så gott! Hoppas bara att grillen kan tänka sig att sätta fyr iallfall - trots vädret. Skam den som ger sig!
 
Vi går i väntans tider också för på bänken i köket står äggkläckaren och puttrar på sista versen. Om några dagar är det tänkt att det ska kläckas hönskycklingar och har vi tur så får vi även kalkonkycklingar om någon vecka till. Håller tummarna hårt för det vore tokroligt om de alla vore befruktade så att vi får höra lite kycklingpip såhär till påsk. 
 
 
*Glad Påsk allihop!*
 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela